About

Ik ben beeldend kunstenaar en stripauteur. Ik publiceerde de beeldroman Het Zotte Geweld.

Ik doctoreerde in de kunsten, wat resulteerde in een boek, Heilige Tekst, Goddeloos Beeld. Dat onderzoek bracht me op het pad van mijn oude liefde, de beeldende kunst. Ik realiseerde me dat ik mijn beelden en verhalen niet enkel in stripvorm kwijt kan, maar ook in een vrijere vorm, in een ruimte. In 2019 maakte ik een eerste solotentoonstelling, 'Bloed'. In 2021 volgde The Suspension of Disbelief.

In 2023 neem ik deel aan het Kunstenfestival Watou.

I am a visual artist, and comic writer. I am the author of the award-winning graphic novel Mad with Joy. In 2016, I got a PhD in the arts. Since then, I am working as a visual artist and writer. In 2023, I was invited to participate in the Watou Arts Festival.

Kunstenfestival Watou 2023
Short stories / Kunstenfestival Watou 2023
solo show 'The Suspension of Disbelief', 2021
short stories / solo show 'The Suspension of Disbelief
graphic novel Het Zotte Geweld, 2014
solo show 'Blood/Bloed', 2019
Comic for Humo Magazine, 1994
short story / Bloed/Blood, 2019


MEER BIO

Vanaf de jaren negentig tekende ik onder het pseudoniem Fritz Van den Heuvel humoristische strips in o.a. Humo. Ik pionierde in de Vlaamse comedy; in 1994 won ik het Humorologieconcours. Ik leverde teksten en liedjes voor radio en televisie en maakte samen met Bert Kruismans een satirische radioshow (Het Reyerscomplex, Radio 1). Voor het kunstmagazine HART schreef ik jarenlang columns. In 2007 hing ik mijn microfoon en gitaar aan de wilgen om me volledig te wijden aan tekenen, schrijven en beeldende kunst. En dat bevalt me zeer.